снимка БулфотоЛекари от отделенията за пациенти с коронавирус отчитат ръст на

...
снимка БулфотоЛекари от отделенията за пациенти с коронавирус отчитат ръст на
Коментари Харесай

Лекари искат връщане на задължителното носене на маски навън

снимка Булфото

Лекари от отделенията за пациенти с ковид отчитат ръст на пациентите с тежки усложнения от болестта и растеж на смъртните случаи, съобщава БНР.

Медици от Благоевград медици упорстват за връщане на наложителното носене на маски и на открито, както и затваряне на увеселителните заведения през нощта.

Според Румен Кондев - завеждащ вътрешно поделение в регионалната болница в Благоевград, което от три месеца е превърнато в COVID-отделение, трябва наложително да се носят маски, с цел да не се стига до случаи на взрив на заразяване. Не става дума за бариери и ограничавания, само че маски да се носят и персоналната хигиена и стерилизация - това е наложително, безапелационен бе той.

През последните месеци Благоевград е измежду градовете с най-вече инфектирани с COVID-19. Тревожен е и растежът на смъртните случаи. Сред умрелите има и значително лекари. Според доктор Кондев системата може да обезпечи безвъзмездни PCR проби на всички обезпечени лица.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР